Throughout the month the exhibition will feature an interesting programme.

Through the four panels of discussions, discussions, workshops and organized presentations of the exhibition, the theme of the exhibition will be presented from different perspectives and will offer a series of reviews on the "Burrneshat" issue.

26 January

26 JANAR

12:00 - 14:00 DEBATI: “ARTI SI PROTESTË KUNDËR SHTYPJES”

PANELISTËT: ALKETA XHAFA - ARTISTE; DITA DOBRANJA - EKSPERTE STATISTIKASH; JETA XHARRA – GAZETARE

Në diskutimin e parë nga paneli që do të mbahet gjatë ekspozitës Përceptimet: Burrneshat, mysafirët do të kenë mundësi të dëgjojnë Nicola Heald, kuratore e koleksioneve nga British Council në Londër, dhe Milan Luciç, kreu i arteve për Ballkanin Perëndimor. Arta Agani, drejtoreshë e Galerisë Kombëtare të Kosovës si dhe kuratore e ekspozitës, do të prezantojë konceptin që qëndron prapa ekspozitës. Dita Dobranja, bashkëpunëtore profesionale e projektit, do të ndajë me audiencën rezultatet e anketës që ajo realizoi me gratë artiste në Kosovë. Pjesa e dytë e panelit ka të bëjë me një temë të veçantë: Arti si protestë kundër shtypjes, ku njëra nga panelistet do të jetë Alketa Xhafa - Mripa, e njohur për instalacionet e saj që ngrisin pyetje rreth grave të përdhunuara, të drejtave të imigrantëve, si dhe grupeve të tjera të margjinalizuara. Ne gjithashtu do të dëgjojmë Jeta Xharrën, gazetare e respektuar që njihet për gazetarinë e saj hulumtuese që nëpërmjet punës së saj lufton për të drejtat e njeriut dhe lirinë e shprehjes.

29 January

29 Janar

10:30 -11:30 KAFE ME ARTISTEN ZAKE PRELVUKAJ

11:30-14:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË, GRUPE TË ORGANIZUARA  

30 January

30 Janar

10:30 - 11:30 KAFE ME ARTISTEN  ARBANA HAJREDINAJ

10: 00 - 16: 00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË, GRUPE TË ORGANIZUARA

13:00 - 15:30 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË, GRUPE TË  ORGANIZUARA - TË FTUAR NGA GKK 

31 January

31 Janar

10: 00 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PË EKSPOZITË, GRUPE TË  ORGANIZUARA - TË FTUAR NGA GKK

13:00 15:30 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË, GRUPE TË  ORGANIZUARA - TË FTUAR NGA GKK

1 February

1 Shkurt

11:00 - 14:00 NXËNËS DHE MËSUES NGA TË SHKOLLAVE - TË FTUAR NGA GKK

2 February

2 Shkurt

12:00 - 14:00 DEBATI: 'ARTI FEMINIST NË KOSOVË – TABUTË DHE SFIDAT'

ARTISTËT LOKALË, AKADEMIKËT DHE AKTIVISTËT E KOSOVËS PJESËMARRËS NË EKSPOZITË

PJESËMARRËS: ARBANA HAJREDINAJ, ARDIANË PAJAZITI, LORIK SYLEJMANI

 

5 February

5 Shkurt

10:30 - 11:30 KAFE ME ARTISTEN  RUDINA XHAFERI

13:00 - 15:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

6 February

6 Shkurt

10:00 - 16:00 UDHËZUES PËR VIZITORË

10:30 - 11:30 KAFE ME ARTISTET ''HAVEIT''

7 February

7 Shkurt

10:00 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

11:00 - 13:00 GRUPE TË ORGANIZUARA QË VIZITOJNË EKSPOZITËN

8 February

8 Shkurt

10:00 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

 

12 February

12 Shkurt

10:00 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

13:00 - 15:00 GRUPE TË ORGANIZUARA NGA UDHËRRËFYESI I VIZITORËVE

13 February

13 Shkurt

10:00 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

10:30 - 11:30 KAFE ME ARTISTEN ALIJE VOKSHI (LORIK SYLEJMANI)

15 February

15 Shkurt

10:00 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

13:00 - 15:00 NXËNËS TË SHKOLLAVE TË MESME - VIZITORË NË EKSPOZITË

16 February

16 Shkurt

PANELI I DISKUTIMEVE OJQ “ARTPOLIS” A JENI JU VALENTINI IM? ROMANTIZMI I MBIVLERËSUAR 

AKTIVISTE TË FEMINIZMIT DHE ARTISTË TË RINJ 

PJESËMARRËSIT: ELIZA HOXHA, HAVEIT, VJOLLCA KRASNIQI

 

19 February

19 Shkurt

10:00 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

13:00 - 15:00 GRUPE TË ORGANIZUARA NGA UDHËRRËFYESI I VIZITORËVE

 

20 February

20 Shkurt

10:30 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

13:00 - 15:00 STUDIO KREATIVE ''PIKTURO TË DREJTËN TUAJ'' - RUDINA XHAFERI

21 February

21 Shkurt

10:00 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

10:30 - 13:30 GRUPE TË ORGANIZUARA NGA UDHËRRËFYESI I VIZITORËVE - TË FTUAR NGA GKK

 

 

22 February

22 Shkurt

10:00 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

12:00 - 13:00 GRUPE TË ORGANIZUARA NGA UDHËRRËFYESI I VIZITORËVE - TË FTUAR NGA GKK

14:00 - 16:00 STUDIO KREATIVE ''PIKTURO TË DREJTËN TUAJ'' - MYSAFIRE E VECANTË - ZAKE PRELVUKAJ

23 February

23 Shkurt

PANEL I DISKUTIMEVE: GRATË ARTISTE GJATË REZISTENCËS KOSOVARE TË VITEVE `90

PJESËMARRËS: BLERTA ZEQIRI, IGBALLE ROGOVA, SAFETE ROGOVA, ZAKE PRELVUKAJ.