14 Qershor 2018 | Muzeu historik i BIH | SARAJEVË

Brian Eno është një emër jashtëzakonisht i rëndësishëm për skenën e muzikës botërore. Edhe pse në publikun e gjerë është i njohur për albumet dhe bashkëpunimet e tij, njëjtë janë të shumta dhe të rëndësishme veprat e tij të artit  në të cilat hulumton  marrëdhëniet në mes të teknologjisë dhe artit dhe marrëdhëniet ndërmjet aspekteve vizuale dhe audio. Ligjeratat e tij janë të njohura si interesante jo vetëm për shkak të elokuencës së tij, por edhe për shkak të lehtësisë me të cilën artikulon disa nga temat më komplekse në art dhe kulturë në mënyrë të thjeshtë dhe të kuptueshme. Çdo ligjeratë e Brian Enos karakterizohet modeste dhe e qasshme, mirëpo mbrapa një ligjëruesi sharmant qëndron një mendimtar serioz i cili i vë në dyshim disa aspekte të artit të cilat shumë të tjerë i janë shmangur.

Hidhni një sy disave nga ligjeratat e mëparshme të Brian Enos të mbajtura në mbarë botën: