E SHTUNË 18 SHKURT

21.00 | DOKUKINO, PRIZREN

Vendi: UK, 2017
Kohëzgjatja: 117 min
Regjisori: Lone Scherfig
Zhanri: komedi, dramë, romancë

 Filmi më i fundit i Lone Scherfig është mjaft tërheqës, në mënyrën se si femrat britanike ndërtuan kinemanë britanike në kohën e luftës. 

– IndieWire

 

 

Londër, viti 1940, në Blitz; me moralin e shtetit në rrezik, Katrina, një shkrimtare skenaresh dhe një zëvendësuese e ekuipazhit, punon nën presion për të realizuar një film i cili mund të ngrejë shpirtin e kombit dhe të nxisë Amerikën të futet në luftë. 
Një portret i mprehtë, romantik dhe frymëzues i një gruaje të re, e cila zbulon rrugën dhe zërin e saj, në kohën e luftës dhe filmit.