Agnesa Belegu, projektuese lojërash (Techland)

Agnesa Belegu, projektuese lojërash (Techland)
Agnesa është projektuese e apasionuar e lojërave, e cila aktualisht punon në Dying Light të Techland në Poloni. Që nga viti 2017, veçanërisht kur ka qenë fizikisht në Kosovë, ajo ka punuar për të hedhur themelet e industrisë së lojërave në vendin e saj. E diplomuar në Master në fushën e argëtimit ndërveprues, ajo mentoron studentët përmes programit “JuniorGeeks”, duke praktikuar dhe ndërtuar kurrikulën për projektimin e lojërave. 

Si anëtare themeltare e komunitetit të Zhvilluesve të Lojërave në Kosovë (KGD), ajo e vazhdon punën e saj për të rritur dhe forcuar komunitetin në Kosovë.
https://www.linkedin.com/in/agnesabelegu

Dajana Dimovska, bashkë-CEO (Lojërat NapNok)

Dajana është sipërmarrëse serike me përvojë 10 vjeçare në zhvillimin e biznesit dhe lojërave. Ajo është bashkë-KSHE e “NapNok Games”, një studio e lojërave fituese e çmimeve dhe e nominuar për çmimin BAFTA. Përveç kësaj, si bashkëthemeluese e Kolektivit të Lojërave të Kopenhagës dhe “European Game Showcase” dhe një nga themelueset femra të lëvizjes mbarëbotërore Game-Jam, ajo mbetet e përkushtuar për të ndihmuar ndërtimin e komunitetit të lojërave të pavarura.
http://napnokgames.com/
https://twitter.com/DajanaDimovska

Ed Fear, Krijuesi kryesor (Mediatonic)

Ed Fear është krijuesi Kryesor në “Mediatonic”, dhe regjisori e bashkë-shkrimtari i lojës enigmatike për zgjidhjn e krimeve të vrasjeve të viteve të 90-ta të quajtur “Murder by Numbers”. Përgjatë përvojës shumëvjeçare në industri ai ka qenë shkrimtar, projektues, konsulent narrativ, producent, tregtar dhe gazetar, në lojëra si “The Swords of Ditto”, “Heavenstrike Rivals” dhe “Hatoful Boyfriend”.
https://twitter.com/edfear

Ivan Notaroš, zhvilluesi i lojërave (Pavarur)

Ivan është mjeshtër i të gjitha aspekteve digjitale nga Beogradi, Serbia. Ai e kalon pjesën më të madhe të kohës duke kërcyer nga njëri projekt në tjetrin për të projektuar ide prototipi derisa ato rrjedhin nëpër mendjen e tij. Me formim në arkitekturë dhe fotografi, ai është më së shumti i interesuar në gjenerimin procedural dhe përvojat e personit të parë.
https://nothke.github.io/
https://twitter.com/Nothke

Jordan Erica Webber, tekstshkruese dhe prezantuese (e ndryshme)

Jordan Erica Webber është eksperti i përhershëm i lojërave në “Gadget Show” (Kanali 5), prezantuese në BBC Radio 4, dhe nikoqire e një morie podkastesh përfshirë “Wild Wild Tech” dhe “Talking Simulator”. Ajo ka shkruar për the Guardian për gati një dekadë dhe është bashkëautore e një libri të quajtur “Dhjetë gjëra që videolojërat mund të na mësojnë” (për jetën, filozofinë dhe për gjithçka tjetër).
http://jordanwebber.com
https://twitter.com/jericawebber

Kristina Janković, Menaxhere Administrative (Shoqata e Lojërave e Serbisë)

Kristina Janković ka mbështetur me krenari misionin e SGA që nga themelimi në vitin 2018, si menaxhere e saj dhe personi kontaktues për studiot lokale të lojërave dhe komunitetin e gjerë. Ajo angazhohet në mënyrë aktive me të gjithë anëtarët, partnerët dhe miqtë e SGA, si dhe akterë të tjerë të rëndësishëm për ekosistemin e industrisë serbe të lojërave që po lulëzon.
http://sga.rs/en/
https://www.linkedin.com/in/kristina-jankovi%C4%87-56225161/

Malath Abbas, projektues, artist dhe producent (Biome Collective)

Malath Abbas është krijues, artist dhe prodhues i pavarur i lojërave që punon në lojëra eksperimentale dhe kuptimplota. Malath krijoi hapësirën e parë kolektive dhe bashkë-punuese të Lojërave të Skocisë “Biome Collective”, një vend ku bashkohen ide të larmishme, gjithëpërfshirëse të teknologjisë, artit dhe kulturës për njerëzit që duan të krijojnë, bashkëpunojnë dhe eksplorojnë lojëra, art digjital dhe teknologji.
http://biomecollective.com
https://twitter.com/BiomeCollective
https://twitter.com/maltron3D

Folësit e Fjalimeve të shkurta të Showcase

  • Adnan Mujkic, zhvillues i programeve dhe lojërave
  • Giorgio Shelegia, projektuese lojërash
  • Jovan Jaramaz, projektues i lojërave dhe niveleve
  • Julia Makivic, teknologe kreative
  • Nastasya Myakinina, artiste e mjedisit dhe zhvilluese indie
  • Pavle Goloskokovic, projektues lojërash (Prune Games)
  • Stefan Shontevski, projektues lojërash (Aeria Canada)
  • Vasilije Kovačević, projektuese lojërash