Së bashku me BBC World Service, ne jemi duke nikoqirë të garës ndërkombëtare të dramaturgëve për radio, e cila ofron mundësinë unike për dramaturgët që skenaret e tyre të dëgjohen në të gjithë botën nga miliona dëgjues të BBC World Service .

Pavarësisht nëse jeni një shkrimtar i krijuar ose një shkrimtar plotësisht i ri, gara mirëpret skenarë nga kushdo jashtë MB. Dramat e radios mund të jenë me çdo temë, përderisa janë të gjata deri në 53 minuta.

Këtë vit dy çmimet e para mund të vijnë ose nga anglishtja si gjuhë e parë ose kategoria tjetër anglishtja si gjuhë e dytë. Të dy fituesit do të marrin një çmim prej 2.500 £, do të udhëtojnë në Londër për të marrë pjesë në një ceremoni çmimi dhe të shohin shfaqjet e tyre të regjistruara para se të transmetohen në BBC World Service.

Ju duhet të paraqisni skenarin tuaj para 31 Janarit 2020. Ju mund të gjeni rregullat e detajuara të garës dhe udhëzimet e aplikimit në faqen tonë të teatrit dhe vallëzimit.

Vegëza të jashtme