Me projektet tona të artit pamor ne duam të fuqizojmë muzeumet dhe galeritë në Ballkanit Perëndimor për të tërhequr audiencën e re.

Projektet tona përfshijnë trajnimin dhe zhvillimin, shkëmbimin e njohurive të profesionistëve nga Mbretëria e Bashkuar rreth artit vizual dhe sektorin e muzeve. Gjithashtu, përfshihen ekspozita nga British Council Collection ose nga partnerët tanë si një platformë mbështetëse për të mësuar aftësi të reja. 

Gjatë kësaj periudhe, përfaqësuesit e muzeve nga i gjithë Ballkani Perëndimor u trajnuan nga ekspertë të 'Tyne and Wear Museum', Muzeu Kombëtar i Skocisë dhe London Design Museum. Ne gjithashtu kemi organizuar disa ekspozita të njohura botërore në rajon, duke përfshirë The Printmaker në 2014 të Henry Moore, The Vanity of Small Differences në Grayson Perry në 2017, turneun e ekspozitës Perceptions gjatë viteve 2018 dhe 2019 dhe 77 Milion Pikturat e Brian Eno në 2018, shumë prej të cilave shfaqën punimet e artistëve kontemporanë të Mbretërisë së Bashkuar së bashku me veprat e artit nga Ballkani Perëndimor.

Projektet kryesore