Gjatë një muaji çdo ditë do të realizohet programi përcjellës i ekspozitës. Hyrja është falas! 

Nëpërmjet katër paneleve të diskutimeve, bisedave, punëtorive, dhe prezantimeve të organizuara të ekspozitës, tema e ekspozitës do të paraqitet nga këndvështrime të ndryshme dhe do të ofrojë një sërë shqyrtimesh për çështjen "Burrneshat".

26 Janar

26 JANAR

12:00 - 14:00 DEBATI: “ARTI SI PROTESTË KUNDËR SHTYPJES”

PANELISTËT: ALKETA XHAFA - ARTISTE; DITA DOBRANJA - EKSPERTE STATISTIKASH; JETA XHARRA – GAZETARE

Në diskutimin e parë nga paneli që do të mbahet gjatë ekspozitës Përceptimet: Burrneshat, mysafirët do të kenë mundësi të dëgjojnë Nicola Heald, kuratore e koleksioneve nga British Council në Londër, dhe Milan Luciç, kreu i arteve për Ballkanin Perëndimor. Arta Agani, drejtoreshë e Galerisë Kombëtare të Kosovës si dhe kuratore e ekspozitës, do të prezantojë konceptin që qëndron prapa ekspozitës. Dita Dobranja, bashkëpunëtore profesionale e projektit, do të ndajë me audiencën rezultatet e anketës që ajo realizoi me gratë artiste në Kosovë. Pjesa e dytë e panelit ka të bëjë me një temë të veçantë: Arti si protestë kundër shtypjes, ku njëra nga panelistet do të jetë Alketa Xhafa - Mripa, e njohur për instalacionet e saj që ngrisin pyetje rreth grave të përdhunuara, të drejtave të imigrantëve, si dhe grupeve të tjera të margjinalizuara. Ne gjithashtu do të dëgjojmë Jeta Xharrën, gazetare e respektuar që njihet për gazetarinë e saj hulumtuese që nëpërmjet punës së saj lufton për të drejtat e njeriut dhe lirinë e shprehjes.

29 Janar

29 Janar

10:30 -11:30 KAFE ME ARTISTEN ZAKE PRELVUKAJ

11:30-14:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË, GRUPE TË ORGANIZUARA  

30 Janar

30 Janar

10:30 - 11:30 KAFE ME ARTISTEN  ARBANA HAJREDINAJ

10: 00 - 16: 00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË, GRUPE TË ORGANIZUARA

13:00 - 15:30 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË, GRUPE TË  ORGANIZUARA - TË FTUAR NGA GKK 

31 Janar

31 Janar

10: 00 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PË EKSPOZITË, GRUPE TË  ORGANIZUARA - TË FTUAR NGA GKK

13:00 15:30 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË, GRUPE TË  ORGANIZUARA - TË FTUAR NGA GKK

1 Shkurt

1 Shkurt

11:00 - 14:00 NXËNËS DHE MËSUES NGA TË SHKOLLAVE - TË FTUAR NGA GKK

2 Shkurt

2 Shkurt

12:00 - 14:00 DEBATI: 'ARTI FEMINIST NË KOSOVË – TABUTË DHE SFIDAT'

ARTISTËT LOKALË, AKADEMIKËT DHE AKTIVISTËT E KOSOVËS PJESËMARRËS NË EKSPOZITË

PJESËMARRËS: ARBANA HAJREDINAJ, ARDIANË PAJAZITI, LORIK SYLEJMANI

 

5 Shkurt

5 Shkurt

10:30 - 11:30 KAFE ME ARTISTEN  RUDINA XHAFERI

13:00 - 15:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

6 Shkurt

6 Shkurt

10:00 - 16:00 UDHËZUES PËR VIZITORË

10:30 - 11:30 KAFE ME ARTISTET ''HAVEIT''

7 Shkurt

7 Shkurt

10:00 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

11:00 - 13:00 GRUPE TË ORGANIZUARA QË VIZITOJNË EKSPOZITËN

8 Shkurt

8 Shkurt

10:00 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

 

12 Shkurt

12 Shkurt

10:00 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

13:00 - 15:00 GRUPE TË ORGANIZUARA NGA UDHËRRËFYESI I VIZITORËVE

13 Shkurt

13 Shkurt

10:00 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

10:30 - 11:30 KAFE ME ARTISTEN ALIJE VOKSHI (LORIK SYLEJMANI)

15 Shkurt

15 Shkurt

10:00 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

13:00 - 15:00 NXËNËS TË SHKOLLAVE TË MESME - VIZITORË NË EKSPOZITË

16 Shkurt

16 Shkurt

PANELI I DISKUTIMEVE OJQ “ARTPOLIS” A JENI JU VALENTINI IM? ROMANTIZMI I MBIVLERËSUAR 

AKTIVISTE TË FEMINIZMIT DHE ARTISTË TË RINJ 

PJESËMARRËSIT: ELIZA HOXHA, HAVEIT, VJOLLCA KRASNIQI

 

19 Shkurt

19 Shkurt

10:00 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

13:00 - 15:00 GRUPE TË ORGANIZUARA NGA UDHËRRËFYESI I VIZITORËVE

 

20 Shkurt

20 Shkurt

10:30 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

13:00 - 15:00 STUDIO KREATIVE ''PIKTURO TË DREJTËN TUAJ'' - RUDINA XHAFERI

21 Shkurt

21 Shkurt

10:00 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

10:30 - 13:30 GRUPE TË ORGANIZUARA NGA UDHËRRËFYESI I VIZITORËVE - TË FTUAR NGA GKK

 

 

22 Shkurt

22 Shkurt

10:00 - 16:00 VIZITË E UDHËHEQUR PËR EKSPOZITË

12:00 - 13:00 GRUPE TË ORGANIZUARA NGA UDHËRRËFYESI I VIZITORËVE - TË FTUAR NGA GKK

14:00 - 16:00 STUDIO KREATIVE ''PIKTURO TË DREJTËN TUAJ'' - MYSAFIRE E VECANTË - ZAKE PRELVUKAJ

23 Shkurt

23 Shkurt

PANEL I DISKUTIMEVE: GRATË ARTISTE GJATË REZISTENCËS KOSOVARE TË VITEVE `90

PJESËMARRËS: BLERTA ZEQIRI, IGBALLE ROGOVA, SAFETE ROGOVA, ZAKE PRELVUKAJ.