Mbështilluni e vishuni mirë sepse po nisemi në Antarktiken me akull e dëborë me Katherine Bidwell dhe Luke Whittaker, bashkëthemeluesit e studios së lojërave ‘State of Play’, fituese e shumë çmimeve, ndërsa na tregojnë rreth krijimit të lojës së tyre më të fundit ‘South of the Circle’.

E lëshuar në vitin 2020 në Apple Arcade, loja ‘South of the Circle’ tregon storien e Peter, një akademik i Cambridge që e gjen veten duke luftuar për mbijetesë në Antarktikë gjatë luftës së ftohtë në vitet ’60-ta. Peter-it i vijnë në mendje kujtime nga jeta e tij në universitet dhe marrëdhënia e tij me një shoqen e tij ligjëruese, Clara.

Është një lojë rreth memories, mbijetesës dhe pasojave të mospërballjes me të kaluarën. Ndërsa Peter lufton me kushtet e ashpra dhe përpjekjet e tij për t’i ikur akullit bëhen gjithnjë e më dëshpëruese, vijat ndërmjet të kaluarës dhe të tashmes së tij fillojnë të mjegullohen.

Folësit

● Katherine Bidwell, Bashkëthemeluese dhe drejtoreshë për zhvillimin (State of Play)

● Luke Whittaker, Bashkëthemelues dhe drejtor krijues (State of Play)

Bio - Lojërat e State of Play

State of Play krijon lojëra të punuara me shumë kujdes.

E themeluar në 2008, krijimet e State of Play janë shpërblyer me një numër të çmimeve ndërkombëtare duke përfshirë një BAFTA për arritje artistike për lojën enigmatike aventuriere të punuar me dorë Lumino City dhe çmimin e Apple Design për lojën INKS në iOS. Ata po ashtu krijuan edhe lojën enigmatike KAMI dhe vazhdimin e saj KAMI 2 e nominuar për BAFTA. Aventura e tyre e re narrative South of the Circle ka dalë tashmë në Apple Arcade.

https://www.stateofplaygames.com/

@State_of_Play

Informacion për lojën

South of the Circle, State of Play, 2020

South of the Circle tregon storien e Peter, një akademik i Cambridge që e gjen veten duke luftuar për mbijetesë në Antarktikë gjatë luftës së ftohtë në vitet ’60-ta. Peter-it i vijnë në mendje kujtime nga jeta e tij në universitet dhe marrëdhënia e tij me një shoqen e tij ligjëruese, Clara.

South of the Circle është një lojë rreth memories, mbijetesës dhe pasojave të mospërballjes me të kaluarën. Ndërsa Peter lufton me kushtet e ashpra dhe përpjekjet e tij për t’i ikur akullit bëhen gjithnjë e më dëshpëruese, vijat ndërmjet të kaluarës dhe të tashmes së tij fillojnë të mjegullohen.

https://www.stateofplaygames.com/south-of-the-circle/