Gjashtë tapiceritë tregojnë një histori të përfshirjes sociale e shekullit 21 në Mbretërinë e Bashkuar. Tek ato ne shohim Tim Rakewell, një burrë që ngrihet nga klasa punëtore, duke bërë para, duke u martuar në klasën e mesme, duke përjetuar kufizimet financiare të klasës së lartë dhe duke e mbyllur me vdekjen e tij.

Tapiceritë e Perry-t i referohet drejtpërdrejt serive të artistit britanik William Hogarth dhe veprës së tij 'Historia e djalit plangprishës" (1697-1794), të cilat mbahen tek Muzeu Sir John Soane në Londër. Tetë pikturat në serinë e Hogarth-it tregojnë historinë e Tom Rakewell, një i ri i cili trashëgon një pasuri nga babai i tij dhe e harxhon të gjithë pasurinë. Më pas ai martohet për para, e harxhon pasurinë në kumar, burgoset për borxhet e tij dhe në fund përfundon në një çmendinë. 

Gjithashtu, tapiceritë janë edhe homazh i pikturave të Rilindjes, një pjesë tjetër e preferuar e Perry-it.