'Adhurimi i boksierëve në kafaz' është tapiceria e parë. Në qendër është Timi fëmijë në krahët e nënës së tij, si një interpretim modern i skenës së Shën Mërisë dhe foshnjës nga ikonografia e krishterë. Skena është e vendosur në dhomën e ndenjes së stërgjyshes së Timit, e dekoruar me orendi, mobilje dhe letër muri të modës së vjetër. Timi përpiqet të tërheqë vëmendjen e nënës së tij, duke u zgjatur drejt smartphone-t me të cilin ajo merret. Duket sikur ajo është veshur për një natë jashtë dhe katër mikeshat në të djathtë janë duke e pritur. 

 

Një palë entuziastësh të arteve të përziera marciale, 'boksierët në kafaz', gjunjëzohen para Timit dhe nënës së tij dhe i dhurojnë foshnjes ikonat e identitetit fisnor: një bluzë futbolli dhe një llambë minatori. Sërish, si jehonë e stilit të pikturës së hershme të krishterë, Timi shfaqet për herë të dytë në moshën 4 vjeç, duke qëndruar në shkallë.

 

Kjo skenë i bën jehonë Adhurimit të barinjve, një tjetër pikturë e shekullit 15, nga artisti i Rilindjes nga veriu i Italisë Andrea Mantegna.