Kjo tapiceri është frymëzuar nga vizita e Perry-t në Sunderland, një qytet në verilindje të Anglisë, i famshëm për ekipin e tij të futbollit, dhe i populluar nga komunitete të mëdha të klasës punëtore. Sfondi tregon zonat më të varfra të qytetit, me brezat e shtëpive dhe industrinë: një vinç kantjeri detar imiton një kryq.

Skena përqendrohet tek njerku i Timit, një këngëtar klubesh që pa vetëdije derdh emocion e tij, me nënën e tij që lutet plot zjarr tek këmbët e tij. Qëndrimet e tyre shfaqin reminishenca të figurave të Kryqëzimit nga vepra e altarit e shekullit 16 në Isenheim e Matthias Grunewald. Timi është tani një djalë adoleshent, i veshur me uniformë shkollore dhe mbulon veshët e tij me siklet. Kompjuteri që shfaqet nga çanta e tij nënkupton interesin e tij në teknologji që ai do të ndjekë në jetën e mëvonshme.

 

Nënkuptohet edhe se fëmijëria ishte më e lumtur, sepse shihet një Tim më i vogël në të majtë që luan i lumtur me gjyshin nga njerku.