Mësimi Praktik është një mënyrë e shkëlqyeshme për të përmirësuar industrinë inxhinierike në Mbretërinë e Bashkuar - një sektor që është jetik për fatin e ekonomisë. Këtu, një nga drejtuesit më me ndikim të biznesit të rajonit të verilindor, Geoff Ford MBE, kryetar i Ford Engineering, na tregon pse Mësimi Praktik është kaq i rëndësishëm për kompaninë e tij, sektorin e inxhinierisë dhe industrinë e veriut në përgjithësi.

Verilindja e Anglisë është një vatër e prodhimit të shkëlqyeshëm. Vendi i Ford Engineering, Nissan, Siemens, Hitachi dhe një mori biznesesh të vogla, rajoni po udhëheq rrugën për të bërë produkte me vlerë të lartë që janë në kërkesë anembanë globit.

Punësimi është një nxitës kryesor i kësaj historie të suksesshme suksesi. Ata kanë dhënë mundësinë për të sjellë aftësi të reja në biznesin e tyre - duke i bërë ato më produktive dhe konkurruese.

Kjo është arsyeja pse ne u bashkuam me kolegjin Gateshead për të drejtuar akademinë tonë të trajnimit. Të rinjtë kanë mundësi përfunduar njբ trajnim intenziv që i jep atyre aftësitë (shkathtësitë) e nevojshme për të filluar m Praktik, nga përdorimi i makinave pë bluarje deri te prodhimi i vizatimeve të inxhinierisë mekanike duke përdorur teknologjinë Computer Aided Design (CAD). Ata gjithashtu mësojnë për shëndetin dhe sigurinë në dyqan, si të përgatiten për detyra inxhinierike dhe si të bëjnë llogaritje matematikore dhe draft raporte. Elementi kyç i programit është që të bëjnë të trajnuarit  ‘të gatshëm pë punë’ duke i bërë ata të kuptojnë plotësisht atë se çka po kërkojnë punëdhënësit nga rekrutët e tyre të rinj. E gjithë kjodo të thotë se ata janë të përgatitur plotësisht kur ata fillojnë Mësimin Praktik.

Natyrisht, ne përfitojmë nga Akademia jonë ngase na jep një tubacion të gatshëm talentesh - por ai është i dizajnuar për të përfituar firmat inxhinierike në të gjithë rajonin. Është e vetmja e këtij lloji në verilindje dhe unë jam krenar që po bëj një ndryshim pozitiv në fatet e industrisë sonë prodhuese, e cila ka nevojë të madhe për një fluks të aftësive(shkathtësive) të reja.

Megjithatë, duhet bërë shumë më tepër. Bizneset dhe kolegjet duhet të punojnë me shkollat për t'i bërë të rinjtë të vetëdijshëm për karrierën e prodhimit dhe të inxhinierisë. Mësuesit dhe pedagogët duhet t'i përshtatin programet e tyre të mësimit më afër nevojave të punëdhënësve. Si një rajon, ne duhet të shesim veten më mirë dhe t'i tregojmë botës aftësitë tona prodhuese. Qeveria duhet të shqetësohet për cilësinë e trajnimit dhe pastaj të vendosë caqe arbitrare për mësimdhënien që duket se janë zhdukur.

Përkundër gjithë kësaj, verilindja e Anglisë ka shumë për të bërë bujë. Në nivel personal, më jep kënaqësi të madhe për të parë të rinjtë vendorë të diplomuar nga akademia jonë dhe për të nisur karriera të suksesshme inxhinierike. Nga grupi i të trajnuarve që filluan në shtatorin e kaluar, dy të tretat e tyre janë të zonës lokale. Ne po sigurojmë vende pune për njerëzit që më bëjnë shumë krenarë.

Partneriteti ynë me kolegjin Gateshead ka qenë i dobishëm për suksesin e skemës. Si një organizatë e cila mendon si ne, ata me të vërtetë i kuptojnë nevojat e biznesit tonë dhe industrisë dhe janë të gatshëm të punojnë me përgjegjësi për të bërë një ndryshim. Skema të tilla do të ndihmojnë për të mbrojtur të ardhmen e industrisë, për të rritur ekonominë dhe për të përgatitur më shumë të rinj për botën e punës.

Nëse kam vetëm një pendim,  jam penduar që nuk e kemi filluar akademinë më herët. Është një mënyrë e shkëlqyer për t'i dhënë diçka komunitetit lokal dhe për të ndihmojmë sektorin prodhues të rajonit një hap më përpara.

Vegëza të jashtme