Date
E Enjte 02 Dhjetor 2021 -
13:00 deri 14:30

Engjëll Berisha, kuratori i ekspozitës 'Smogu i madh i vitit 2021' do të flas me Louis Henderson, artist dhe filmbërës, për prodhimin e imazheve në levizje. Pregaditini pyetjet e juaja pershkak se do ta keni shansen të beni pyetje në fund të diskutimit.

Kohëzgjatja: 1.5 orë

Moderatori: Louis Henderson

Louis Henderson është një kineast dhe shkrimtar që eksperimenton me mënyra të ndryshme të punës me njerëzit për të adresuar dhe vënë në pikëpyetje gjendjen tonë aktuale globale të përcaktuar nga kapitalizmi racor dhe historitë gjithnjë të pranishme të projektit kolonial Evropian. Që nga viti 2017, Henderson ka punuar me grupin e artistëve ‘The Living and the Dead Ensemble’. Bazuar midis Haitit dhe Francës, ata përqendrohen në teatër, këngë, kritikë, poezi dhe kinema, filmi i tyre i parë me metrazh të gjatë u vlerësua me një përmendje të veçantë FIPRESCI në Festivalin e 70-të Ndërkombëtar të Filmit në Berlin 2020. Puna e tij është shfaqur në festivale të ndryshme ndërkombëtare të filmit, muze dhe bienale të artit dhe shpërndahet nga LUX dhe Video Data Bank. Ai jeton dhe punon në Paris.