The Selector është radio program ndërkombëtar javor i British Council që ju sjellë muzikën më të mirë të re që Mbretëria e Bashkuar mund të ofrojë. Programi dy orësh me prezantuesen Dj Goldierocks, The Selector mbulon të gjitha zhanret e muzikës moderne dhe përfshinë intervista dhe sesione të drejtpërdrejta ekskluzive me disa nga artistët më interesantë britanikë që bëjnë muzikë në Mbretërinë e Bashkuar.

Dëgjo këtë program drejtpërdrejtë këtu dhe ndjek programet e kaluara tek Selector.

Zbulo më shumë lidhur me The Selector

Me një audiencë që vlerësohet të jetë mbi tre milion dëgjues, The Selector pasqyron madhështinë dhe diversitetin e muzikës britanike, duke promovuar tinguj, talented he kulturë muzikore të Britanisë modern për audiencë ndërkombëtare. 

Synimi themelor i programit është të sfidojë perceptimet e njerëzve lidhur me MB-në dhe të sjellë në pah pasurinë e kreativitetit dhe inovacionin këtu. Ai shmang shumë nga aktet e zakonshme britanike që audienca ndërkombëtare mund të i njeh tashmë, në favor të talenteve në rritje dhe ngjyrimeve nga nëntoka. 

Ndër kontribues të mëhershëm të programit përfshihen Tinie Tempah, Gruff Rhys, Foals, Fyfe Dangerfield, Ghostpoet, Sparroë & The Workshop, DELS dhe Jamie Woon.

Më shumë informata lidhur me Goldierocks

"Ajo duhet të jetë femra me më së shumti ndikim në pop” - Evening Standard

Goldierocks, gjithashtu e njohur si Sam Hall, është një DJ ndërkombëtare dhe spikere e jashtëzakonshme me famë të nivelit si Madonna, Giorgio Armani, Richard Branson dhe Jade Jagger (ajo ka performuar ekskluzivisht për të gjithë këta). Programi i saj javor global “The Selector”, program legjendar për ata që e njohin, dëgjohet në numër marramendës prej 37 vendeve me më shumë se katër milion dëgjues të dedikuar, duke shtyrë revistën The Sunday Times që ta përshkruajë atë kohëve të fundit si “programi muzikor më i spikatur britanik që ekziston tani.”

Semi ka zëvendësuar Devin në BBC Radio 1 disa herë gjatë vitit 2011 dhe ankoroi Radio Reebok nga Projekti Manchester Warehouse gjatë gjithë vitit  2012. Ajo gjithashtu prezanton programin special të së premtes mbrëma për vallëzim të quajtur “Selector After Dark” në radion Ibero FM të Meksikës, Loop FM të kinës dhe Roxy FM të Varshavës.

Si në radio, Sem është zhytur në skenë, ka bërë rock dhe e ka shtyrë vetën në shkumë skena botërore duke miksuar përzierjen e saj muzikore si DJ në zhanret eclectic house, world beats, mash up electro & bass heavy remixes për mijëra njerëz në pesë kontinente. 

Ajo performon në festivale pafund në mbarë botën duke përfshirë Creamfields, Latitude, Leeds, Wakestock, Secret Garden Party dhe Glastonbury për të përmendur vetëm një pjesë të vogël të tyre. Më pas, si vende më të pazakonta mund të jenë bunkerët sovjetik në Kazakistan, plazhet e liqenit Malavi, ndejat në depo në Shangai, brenda në diskot në iglu në Alpe dhe në super jahte më lukse në portet e Monakos dhe Sidneit. Ajo ka edhe klubin e saj të natës në Londër me emër të vet dhe ka qenë prezantuese e BRIT aëards për dy vitet e fundit. 

Ajo pati nderin të performojë për 90 minuta në ceremoninë e hapjes së lojërave paraolimpike Londra 2012 e cila u transmetua në televizionin C4. Me një turmë prej 80,000 njerëz dhe me miliona të tjerë duke e shikuar në shtëpitë e tyre, kjo ishte një nga pjesët e ndritshme të karrierës për Semin.