Regional coding competition 2019

Konkursi rajonal u mbajt më 4 Prill 2019 gjatë Samitit Dixhital në Beograd, Serbi. Gjithësej ishin 13 ekipe të cilat konkurruan nga të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor.

Shkolla "Aleksa Šantić" nga Ugljeviku, Bosnja dhe Hercegovina, fitoi vendin e parë me projektin e tyre 'Smart House' dhe fitoi një udhëtim në Londër, Britani të Madhe. Kishte edhe çmime për vendin e dytë dhe të tretë, punën më të mirë në ekip, prezantimin më të mirë si dhe çmimin e nderit të jurisë. Shkolla fillore ''Faik Konica'' nga Prishtina fitoi vendin e dytë.